Det är inte varje dag man får besöka operan och uppleva sina gamla hjältar! Erasure slog på stort i Köpenhamn och höll sin Total Pop!-konsert i det vackra operahuset precis vid vattnet. Underbar lokal och för oss som kan vår Erasure så var det en skön blandning av låtar. Det var ganska uppenbart vad danskarna gillar för skivor och det tryck som var i operahuset under “A little Respect” var riktigt ballt, man hörde hela operan sjunga texten. Själv skrålade jag mest till mina Wild!-favoriter och de orsakade inte lika högt tryck i salen, men tillräckligt för att det skulle vara kul. Enda sången som inte alls höll måttet var den nya “Save Me” som jag inte begrep alls och jag verkade långt ifrån ensam.

Scenshowen var sparsmakad, men det utnyttjar Andy Bell bra och hans röst är minst lika bra som den alltid varit och han är charmig att skåda och lyssna på. Vince Clarke däremot är som alltid en stel stenstod och för den som inte vill skråla med i allsången kan jag tänka mig att det kan bli något tråkigt efter ett tag om man inte älskar Andy Bells roliga danssteg och magiska stämma. Dit hör dock inte jag, för mig är det min personliga “Allsång på Operan” och hade det inte varit för att jag satt på tredje balkongen med en rejält stukad fot så hade jag garanterat stått och skakat rumpa jag också!

Låtlista:

1) Hideaway

2) Breath of Life

3) Fingers & Thumbs

4) Heavenly Action

5) Always

6) Push Me Shove Me

7) Ship of Fools

8) Victim of Love

9) Breathe

10) Chains of Love

11) Sometimes

12) Drama

13) Save Me

14) Love To Hate You

15) Blue Savannah

16) Knocking On Your Door

17) Who Needs Love Like That

18) Chorus

19) Oh L’Amour

20) A Little Respect

21) Stop